...
🧠 Blog poświęcony jest tematowi VPN i bezpieczeństwa, prywatności danych w Internecie. Rozmawiamy o aktualnych trendach i nowościach związanych z ochroną.

Jak usunąć konto na Instagramie (2022) w 3 prostych krokach

8

Instagram ma około 1 miliarda aktywnych użytkowników, ale nawet jeśli zdecydowałeś się trwale usunąć swoje konto na Instagramie, ten przewodnik pokaże Ci krok po kroku, jak to zrobić.

Ta aplikacja społecznościowa należy teraz do Facebooka i stanowi zagrożenie dla Twojej prywatności w Internecie. W 2018 r. doszło do naruszenia danych na Instagramie z powodu luk w zabezpieczeniach i zhakowanych haseł użytkowników w postaci zwykłego tekstu.

Jak usunąć konto na Instagramie?

Krok 1: Przejdź do strony Usuń swoje konto. Jeśli nie jesteś zalogowany na Instagramie w sieci, zostaniesz poproszony o zalogowanie się.

Krok 2: Wybierz przyczynę, zaczynając od menu rozwijanego obok „Dlaczego usuwasz swoje konto?" również wprowadź ponownie swoje hasło.

Krok 3: Kliknij lub dotknij trwale usuń moje konto.

Jeśli chcesz usunąć alternatywne konto, dotknij nazwy użytkownika w prawym górnym rogu strony Usuń swoje konto, dotknij/dotknij obok nazwy użytkownika i wybierz Wyloguj.

Zaloguj się ponownie jako konto, które musisz usunąć i powtórz kroki.

Jak usunąć konto na Instagramie na iPhonie

Etap 1: Przejdź do „Instagram” na swoim iPhonie i dotknij symbolu profilu u dołu ekranu.

Etap 2: Kliknij symbol Ustawienia na stronie Profil, a następnie przewiń w dół, aby wybrać „Centrum pomocy”.

Etap 3: Stuknij w „Podstawy”, a następnie kliknij „Rozpoczęcie”.

Etap 4: Wybierz „Usuń swoje konto” spośród opcji.

Etap 5: Wybierz „Jak usunąć moje konto?” i dotknij hiperłącza „przejdź do tej strony”.

Etap 6: Wprowadź dane swojego konta na Instagramie i wybierz cel, dla którego musisz usunąć swoje konto na Instagramie.

Etap 7: Wpisz ponownie swoje hasło do Instagrama i kliknij Trwale dezaktywuj moje konto” i naciśnij „OK”, aby potwierdzić. W tym momencie Twoje konto na Instagramie zostanie usunięte z Twojego iPhone'a.

Mimo to, jeśli korzystasz z Instagrama na swoim iPhonie, sugerowałbym zakup najlepszej sieci VPN dla iOS, aby zapewnić sobie bezpieczeństwo i anonimowość podczas przeglądania.

Jak tymczasowo wyłączyć konto na Instagramie?

Etap 1: Wejdź na stronę Instagram

Etap 2: Wprowadź dane swojego konta na Instagramie, aby się zalogować

Etap 3: Stuknij swoją nazwę użytkownika i wybierz „Edytuj profil”

Etap 4: Kliknij „Tymczasowo wyłącz moje konto” i wybierz przyczynę

Etap 5: Ponownie wpisz hasło do Instagrama, wybierz „Tymczasowo wyłącz konto”, a następnie kliknij „ok”, aby potwierdzić.

Pobieranie kopii swoich danych na Instagram

W przypadku, gdy potrzebujesz duplikatu wszystkiego, co udostępniłeś na Instagramie, możesz poprosić o pobranie swoich informacji w formacie koherentnym maszynowo (JSON). Będziesz potrzebować hasła do konta na Instagramie, aby poprosić o te dane. Z Instagrama w sieci:

Krok 1: Przejdź do swojego profilu i zrób zdjęcie

Krok 2: Kliknij Prywatność i bezpieczeństwo

Krok 3: Przewiń w dół do opcji Pobieranie danych i przyciśnij Poproś o pobranie

Krok 4: Wpisz adres e-mail, pod którym chcesz uzyskać połączenie z Twoimi danymi, i wprowadź tajne słowo konta na Instagramie

Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail zatytułowaną Twoje dane na Instagramie z połączeniem do Twoich informacji. Snap Download Data i postępuj zgodnie z wytycznymi, aby zapakować swoje dane.

Jak odłączyć Instagram od Facebooka

Otwórz Instagram na iOS lub Androida i kliknij symbol ustawień w prawym górnym rogu swojego profilu. Od tego momentu spójrz w dół do Ustawień i dotknij Połączone konta.

Tam powinieneś zobaczyć, że Facebook jest wyróżniony na niebiesko z zaznaczeniem. Teraz wybierz opcję „Odłącz Facebooka”.

Utrzymywanie tych dwóch rekordów bez połączenia jest mądrym pomysłem ze względów bezpieczeństwa. Na przykład w przypadku, gdy ktoś w dowolnym momencie zhakowałby Twój Instagram, wszelkie zhakowane wpisy byłyby po prostu dostępne na Instagramie (zamiast być udostępniane w sieci).

Jak połączyć Instagram z Facebookiem?

Później, jeśli zdecydujesz się opublikować swój Instagram na Facebooku, możesz bez większego problemu połączyć je ponownie.

Po prostu ponownie przejdź do Połączone konta w ustawieniach aplikacji i dotknij Facebook. Aplikacja przypomni o Twojej akredytacji na Facebooku, a obie zostaną natychmiast ponownie połączone.

Zawijanie

Macie to, ludzie. Jeśli zdecydowałeś się wyjść ze świata Instagrama, ten przewodnik pomoże Ci usunąć konto na Instagramie.

Wiele osobistych rzeczy może zostać ujawnionych opinii publicznej, w tym twoich współpracowników i szefa (nie chcesz, aby zobaczyli, jak dziki byłeś na przyjęciu bożonarodzeniowym)

Jeśli masz dodatkowe pytania, możesz skomentować w poniższej sekcji, a my z przyjemnością odpowiemy.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Więcej szczegółów